Graverstvo in izdelava štampiljk
Grabiz Grabiz Grabiz Grabiz Grabiz
O nas, ponudba
Graverstvo
Napisne table
Pridelava lešnikov
Hladno stiskana olja
Kmetijska mehanizacija
Kontakti
HITER KONTAKT
GRABIZ
Marko Bizjak s.p.
Črešnjevec 115
2310 Slov. Bistrica
Tel./Fax: +386 02 818 35 49
Tel: +386 02 818 17 05
GSM: 040 209 638
Mail:
marko@grabiz.si

STATISTIKA
Obiskovalec št.
104426
Danes smo:
25.7.2024, 12:22:19

GOOGLE-OGLASI
 

OLJE GROZDNIH PEČK


Grozdne pečke izločimo iz tropin po predelavi grozdja.Hladno stiskano olje iz grozdnih pečk vsebuje visoko vsebnost E in C vitamina, je močan antioksidant, krepi stene ožilja ter preprečuje obolenje žil v krvnem obtoku. Pomaga pri obnavljanju kože, jo mehča in povečuje elastičnost. Priporočljiva je proti starostnim lisam in pegam. Antioksidanti v olju grozdnih pečk lahko proste radikale nevtralizirajo in preprečijo njihovo škodljivo delovanje. Olje je primerno za pečenje, za pripravo solat, kuhanje. Zaradi velike vsebnosti E vitamina je olje grozdnih pečk eno najbolj stabiljnih olj, pri segrevanju se ne tvorijo prosti radikali.

Optimalna količina za uživanje hladno stiskanega olja je trikrat na dan po eno čajno žličko pred obrokom.

olje grozdnih peck 0,25 l olje grozdnih peck 0,1 ll

KONOPLJINO OLJE


Konopljino olje iz navadne konoplje (Cannabis sativa) vsebuje 90% nenasičenih maščobnih kislin, poznane kot omega kisline.Razmerje maščobnih kislin omega-6 in omega-3 je optimalno za zdravje človeka. Učinki konopljinega olja na zdravje so mnogostranski, pri čemer je gamalinolenska kislina v olju ključna, podpira delovanje živcev, ima pozitiven vpliv na imunski sistem, zmanjšuje nevarnost srčnih napadov, povečuje absorpcijo kalcija v kosti, pomaga pri vnetju kože, lajša sindrome, kot so srbečica, luščenje, pomaga proti aknam in mozoljem.

konopljino olje 0,25 l

Hladno stiskano olje uživamo eno do dve jedilni žlici dnevno. Priporočljivi čas za uživanje je zjutraj na tešče.

Konopljino seme in moka sta bogata s proteini in vlakninami. Konopljino moko uporabimo kot dodatek kruhu, domačemu pecivu, odlična je v testu za pico, zgostimo lahko razne enolončnice....

OREHOVO OLJE


Orehova jedrca in hladno stiskano orehovo olje je visoko cenjeno živilo. Hladno stiskano orehovo olje uživamo 3x čajno žličko na dan. Vsebuje veliko koristnih maščob, beljakovin, rudninskih snovi, kalcij, železo, magnezij, kalij, cink, baker, mangan, selen, jod in vitaminov A, B, C, E in K. Krepi srce, znižuje krvni tlak in holesterol, širi žile. Olje blaži srbečico, prhljaj, vlaži kožo, zdravi akne, lišaje in druge kožne bolezni. Olje uporabljamo za nego lasišča, lasje se hitreje obnovijo, lasišče postane mehko in prožno. Pomembna sestavina so polifenolne spojine, ki s svojim delovanjem vplivajo na manjši pojav rakavih obolenj, očesne mrene, možganske in srčne kapi.

orehovo olje 0,25 l

OLJE IZ LEŠNIKOV


Lešniki vsebujejo beljakovine, vlaknine, nenasičene maščobne kisline, vitamin E, železo, kalcij. Z uživanjem surovih lešnikov in hladno stiskanega olja krepimo imunski sistem pred prostimi radikali, so bogat vir antioksidantov.

Lešnik vspodbuja umsko dejavnost, deluje protistresno, povečuje telesno odpornost pred bolezni. Priporočljiva količina za uživanje lešnikovega olja je 3x na dan po 1 čajno žličko pred obrokom.

lesnikovo olje 0,25 l

 
Copyright ©2013 GRABIZ Marko Bizjak s.p. [www.grabiz.si] | Vse pravice pridržane.